• Szállás itthon? Csípje meg a legjobbat a legolcsóbban!
  • Apartman, hotel, vendégház, panzió, üdülőház, fogadó, motel, villa, faház, diákszálló

A Pál utcai fiúk helyszínei járhatók be egy új, ingyenes mobilapplikáció segítségével

A Pál utcai fiúk helyszínei járhatók be egy új, ingyenes mobilapplikáció segítségével

Elképesztően klassz ötletet valósított meg együtt Józsefváros és Ferencváros önkormányzata: a Pál utcai fiúk nyomában címmel mobilos alkalmazás készült, melynek segítségével Molnár Ferenc világhírű regényének helyszíneivel lehet megismerkedni.

Molnár Ferenc regénye egyike a legismertebb magyar műveknek. Magyar nyelven több mint nyolcvan alkalommal adták ki, számtalan nyelvre lefordították, Albániától Mexikóig, Japántól Norvégiáig szinte minden nagyobb európai, ázsiai és amerikai országban olvasható Boka, Nemecsek és a többi fiú története. A most kiadott mobilapplikáció által biztosított interaktív séta tizenhárom Pál utcai fiúk látványossághoz kalauzol el bárkit, valamennyihez rövid ismertető, építészeti leírás kapcsolódik, részletek hangzanak el a regényből, a kor hangulatát visszadó zenei betétekkel együtt. Hamarosan videóanyag is elérhető lesz.  A megoldás egyébként a 2011-ben indult Guide@Hand Budapest kutatási projekt részeként valósult meg, az MTA SZTAKI eLearning osztálya és a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény fejlesztésében, s már mintegy 250 hasonló mobilapplikáció, interaktív séta valósult meg.

A Pál utcai fiúk nyomában applikáció ingyenes letöltése után le kell menteni a sétalistát, így a séta során már nincs szükség internetre, csak GPS-re sem. Az új applikáció sétája a Nemzeti Múzeum elől indul, átmegy a Kálvin téren, az iskolán, a Práter utcán, majd az Üllői út túloldalán a Mária utcába jutunk el, utána a Pál utcába, a Nagytemplom utcába (ahol a Grund volt), a Tömő utcába, végül az Illés utca 25., a Fűvészkert elé jutunk.

Forrás: MTI, SzallasItthon.hu

Tags: