• Szállás itthon? Csípje meg a legjobbat a legolcsóbban!
 • Apartman, hotel, vendégház, panzió, üdülőház, fogadó, motel, villa, faház, diákszálló

2020-ban is még több lesz a nyaraló itthon?

2020-ban is még több lesz a nyaraló itthon?

2019-ben is bővült a belföldi turizmus és előrejelzése szerint 2020-ra is kitart a növekedés. Mindez azt jelenti, hogy egyre több lesz a vendég különösen az olyan népszerű helyeken, mint Siófok, Hajdúszoboszló vagy éppen Budapest.

Rekordot döntött a turizmus 2019-ben, a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevétele 8 százalékot meghaladó mértékben nőtt. Mi magyarok átlagosan 49 400 forintot fizettünk foglalásonként. A legtelítettebb nap augusztus 17-e, szombat volt. A magyarok zöme Siófokot, Hajdúszoboszlót vagy Budapestet választotta, ha belföldi utazásra adta fejét. Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is megmozgatták az üdülni vágyókat. Gyula, Szeged és Miskolctapolca is sláger úti célok voltak múlt évben.

Bár 2020-ban nem bővelkedünk hosszú hétvégékben, azért lesz alkalmunk utazásra, s persze idén is több lesz a szállóvendég az előrejelzések szerint. Éppen ezért aki szállást keres itthon, jobb, ha minél előbb foglal, mert a kelendő szálláshelyek hamar elfogynak. A magyarok körében már nem ritka, hogy 85-90 nappal előre foglalnak.

Top 10 belföldi úti cél 2019-ben a magyarok körében

 1. Siófok
 2. Hajdúszoboszló
 3. Budapest
 4. Balatonfüred
 5. Eger
 6. Hévíz
 7. Zalakaros
 8. Gyula
 9. Szeged
 10. Miskolctapolca